Правилен избор на моторни пили

Сеп 18, 2022 | Новости

За да изберете моторна пила прилагодена на вас и во согласност со вашите потреби, потребно е да ги испитате следниве критериуми:

ЕЛЕКТРИЧНИ ИЛИ БЕНЗИНСКИ

Првиот важен критериум при избор на пила е дали сакате бензински или електричен погон. И двајцата имаат свои предности, така што не постои само еден точен одговор. Ако живеете во урбана средина, и би користеле пила за сечење помали огревни дрва и цело време да имате пристап до електричната мрежа, а не сакате бучава – тогаш електричните пили Villager® се вистинското решение за вас. Ако планирате да исечете дрвја и да подготвувате огревно дрво и градежно дрво, тогаш за вас имаме широк спектар на моторни пили, со различна јачина и намена. Едноставно вие треба да одлучите што е најпогодно за вашите потреби.

ЦЕЛ НА УПОТРЕБА

Целта и начинот на користење на пилата во голема мера го одредуваат вашиот избор. Ако планирате да исечете дрвја со поголем обем и должина на дрвото, тогаш треба да размислите за моторна пила со поголема моќност, со подолг сет за сечење. Ако подготвувате огревно дрво, постојат дворачни пили со помала моќност и пократки должини на водичот и ланецот. Ако планирате да се справите со пр. еднорачни моторни пили, тие се препорачуваат за разгранување на дрвјата и сечење на потенки огревни дрва. Изборот е ваш.

ФЕРКЕНЦИЈА НА УПОТРЕБА

Фреквенцијата на употреба на моторна пила е многу важен критериум при нивното избор. Ако планирате да го користите неколку пати во сезоната, тогаш ви препорачуваме еден од тестерите од портокаловата линија „хоби“. Од друга страна, ако сте страствен шумар кој поминува часови и часови во сеча, разгранување и сечење дрва, тогаш некои од моќните моторни пили од линијата „црно издание“ се за вас. Црно-портокаловата линија не се разликува само по боја, туку и по технички решенија, избор на компоненти, материјали и комплети за сечење. Црна или портокалова.

My cart
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.