Како да изберете косилка?

Сеп 18, 2022 | Новости

За да изберете косилка прилагодена на вас и во согласност со вашите потреби, потребно е да ги испитате следниве три критериуми.

ГОЛЕМИНА НА ТРЕВНИКОТ

Првиот важен критериум при избор на косилка е големината на тревникот што сакате да го косите. Villager моделите на електрични, безжични и лесни косилки се многу погодни за косење на мали и средни тревници до 800 м2. За тревници со средна и средна површина до 1500 м2, препорачуваме некои од моделите со поширок опсег на работа (од 46 см до 56 см) со и без дополнителни функции, како што е колектор или самоодни. За големи тревници до 5000 м2, препорачуваме една од петте косилки за трактори со голем број додатоци.

Значи големината е важна.

ЕЛЕКТРИЧНА ИЛИ БЕНЗИНСКА

Вториот критериум е изборот на видот на моторот што го вози косилото. Ако имате помал тревник без многу пречки за електричниот кабел, тогаш една од електричните косилки Villager е вистинскиот избор. Ако не сакате бучава и кабли, а имате помал тревник, тогаш акомулаторските косилки се совршени за вас. За поголеми тревници, дефинитивно препорачуваме една од машините за косење со бензински мотори. Голем избор на погонски единици, ширина на сечење и придружна опрема ќе ги задоволат и најсложените корисници.

Поентата е во различноста.

СОБИРАЊЕ ИЛИ СТРАНИЧНО ИСФРЛАЊЕ

Повеќето Villager косилки се опремени со фаќач на трева, а некои со можност за странично исфрлање. Значи, многу е важно дали сакате вашата косилка да ги собира иссечоците, или со посебен сет да ги исфрла честички од сечењето, кои потоа повторно ќе паднат на тревникот. На овој начин ќе добиете здрав и отпорен тревник. Доколку не е потребно косење, а теренот на кој тревникот го одржувате не е најидеален, тогаш за вас е создадена една од моќните и робусни Villager косилки со можност за странично исфрлање.

Изборот е ваш.

My cart
Your cart is empty.

Looks like you haven't made a choice yet.